Névnap

Ma 2019. szeptember 19., csütörtök,
Vilhelmina napja van.
Holnap Friderika napja lesz.

BelépésKi olvas minket?

Oldalainkat 7 vendég böngészi
Alapítványunkról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: LP   
2012. május 04. péntek, 12:39

Az alapítvány adatai:

Neve: Jász-Szó Alapítvány

Székhelye: 5136 Jászszentandrás, Rózsa út 16/2.

Levelezési cím: 5136 Jászszentandrás, Rózsa út 16/2.

 

Az alapítvány létrehozói: Dávid Sándor

Nagy István

Az alapítványt nyilvántartásba vevő bíróság:

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság

Az alapítvány nyilvántartásba vételi száma: Pk.61000/1992-186.

Az alapítvány adószáma: 19221946-1-16

 

Jogállása:

Az alapítók a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvről szóló 1990. évi törvénnyel módosított 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 74/A-74/F. §-ai alapján, tartós közérdekű célra egy olyan civil szerveződést hoztak létre, amelynek formailag az alapítvány felelt meg

Az alapítvány nyitott, ahhoz bármely belföldi és külföldi magán- és jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezet, vagy személyegyesülés készpénz, értéket megtestesítő dolog, vagyoni értékű jog, vagy tevékenység felajánlásával csatlakozhat, ha az alapítvány céljait elfogadja, azok megvalósítását támogatni kívánja. Az alapítvány céljai és feladatai teljesítése érdekében a jogszabályok és az Alapító okirat rendelkezéseinek betartása mellett kész együttműködni minden szervezettel, közösséggel és személlyel, amely, illetőleg aki a céljának elérésében munkálkodik.

Az alapítvány jogosult az állampolgár rendelkezése alapján, annak befizetett személyi jövedelemadójának 1 %-ára.

Az alapítvány célja és tevékenysége:

Az alapítvány létrehozásával az alapítók elsődleges célja egy települési faluújság kiadásának előkészítése volt JÁSZ-SZÓ néven.

Az alapítvány tevékenysége – az általa kiadott újságban megjelentetett cikkek révén – elsősorban a székhelye szerinti település problémáinak illetve azok megoldási alternatíváinak felvetésére irányul, de fontos célkitűzése a község megyei, s országos jó hírének növelése is.

Fórumot kíván biztosítani a községben működő valamennyi társadalmi és politikai szervezetnek, hogy álláspontjuk világosan megfogalmazva a széles nyilvánosság elé kerülhessen.

1991 óta folyamatosan ennek szellemében látja el a Jász-Szó faluújság rendszeres kiadói, szerkesztői és nyomdai előkészítői tevékenységét

Támogatja a községhez kötődő szellemi és tárgyi kulturális értékek létrehozását, megóvását.

Közös kulturális örökségünk védelmét segíti a település szellemi és tárgyi emlékeinek feltárásával és bemutatásával.

Tevékenysége során az öntevékeny helyi csoportok lehetőségeit felhasználva, a kultúra, a sport, a községpolitika terén olyan közösségi közélet kialakítását, fejlesztését szorgalmazza, mely újabb lehetőséget teremt minden itt lakónak a községformáló és egyben közösségformáló munkára. Összefogásra kívánja felhívni a község lakosait.

Az önkormányzat munkáját is segíteni kívánja, nemcsak a nyilvánosság biztosításával, hanem ötletekkel és kritikával is.

Az alapítványi célok megvalósítása érdekében rendezvényeket, ismeretterjesztő előadásokat, táborokat szervez, fontos szerepet játszik a magyar kultúraközvetítésében, hogy az a vidéki ember számára is hozzáférhetővé váljék.

Az alapítvány cél szerinti besorolása: többcélú és egyéb kulturális tevékenység

 

 
...::: Template by goP.I.P. :::...